מתכון – פאי תפוחים

בצק פריך

חוצרים:
2 כוסות קמח
140 גרם מרגרינה
קורט מלח
1/4 כוס מים קרים

 

אופן הכנה:
1. מפוררים את המרגרינה בקמח עד שמתקבלים פירורים קטנים
2. מוסיפים מים תוך כדי ערבוב.
3. לשים מעט ויוצרים 2 כדורים ( 1 גדול לבסיס והשני קטן יותר לסגירת הפאי).
 

מילוי תפוחים

חומרים:
6 כוסות תפוחים קלופים וחתוכים לפרוסות דקות (לא דקות מדי)
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס קוקוס
1 כפית קינמון
1 כף קורנפלור

 

אופן הכנה:
1. מרדדים את כדור הבצק הגדול (לבסיס) שמוכן מראש לגודל קצת יותר מהתבנית ומעבירים אותו אליה בזהירות.
2. מתאימים אל התבנית בלחיצות קלות וחותכים את קצוות הבצק שמעל לקצות התבנית.
3. מערבבים את התפוחים עם יתר החומרים ( סוכר, קוקוס, קינמון, קורנפלור) ומסדרים בתבנית.
4. מרדדים את הכדור השני (המכסה), מכסים את המלית ומהדקים את הקצוות. 5. דוקרים עם מזלג את המכסה כדי לאפשר יציאת אדים (מומלץ לחורר בצורה אחידה ויפה את כל המכסה).
6. אופים בתנור בחום 180 מעלות כ- 50 דקות עד שהבצק מקבל
צבע חום-צהוב.
7. מקררים לטמפ' החדר לפני ההגשה (אך אפשר להגיש מחומם מעט)

מומלץ להגיש בתוספת של כדור גלידת וניל


הפוסט הזה סגור לתגובות כרגע.