ארכיון פוסטים מהחודש "פברואר, 2010"

מתכון – רוטב צימיצורי

יום חמישי, 25 בפברואר, 2010

צימיצורי אמיתי מבית ארגנטינאי
חומרים:
צרור פטרוזיליה קצוצה
1/2 פלפל אדום קצוץ
1/2 פלפל ירוק קצוץ
4 שיני שום קצוץ
חצי כוס חומץ
חצי כוס שמן זית
מלח פלפל ומעט פפריקה אדומה.
אם רוצים חריף אפשר לשים פלפל צ'ילי יבש.

אופן ההכנה:
לערבב את כל החומרים היטב ולהעביר לצנצנת מתאימה עם מכסה.
טיפ: להכין את הצימיצורי לפחות יום לפני השימוש, לאחסן במקרר.
כדי לקבל צימיצוריאיכותי יותר מומלץ לא להכניס גבעולים, רק עלים.


מתכון – מרינדה לבשר בקר

יום חמישי, 25 בפברואר, 2010

חומרים:
חצי ליטר יין אדום ייבש משובח
חצי כוס שמן זית
3 שיני שום קצוץ
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור טחון
4 עלי דפנה
כף חומץ


אופן הכנה:
1. מכניסים את המרכיבים לכלי ומערבבים היטב.
2. את הבשר משרים במרינדה בכלי סגור ללילה שלם.